Stödtelefonen 0738 - 47 97 12 är öppen mån-fre 09:00 - 16:00

Telefon till boendet 031 - 45 31 73
Mail: info [snabel-a] kvinnojourgoteborg.se

Akut hjälp: Polisen Tel 112
Stödtelefon dygnet runt: Kvinnofridslinjen 020-50 50 50

Lämna sidan snabbt!

På denna sida

Vill du hjälpa jouren?

Arbeta ideellt

Är du intresserad av att arbeta ideellt hos oss? Du kan bidra med mycket, oavsett hur mycket eller lite tid du har! Tillsammans kan vi göra skillnad!

Kvinnojouren i Göteborg är en ideell förening som förutom anställd personal har volontärer, eller jourarna som vi kallar dem, och de är ett stort stöd. De medverkar med sin kunskap och sitt engagemang i de aktiviteter som rör jouren.

Den huvudsakliga uppgiften är att vara till hands för kvinnor och barn som bor på jouren, och det är deras behov och önskemål som styr volontärernas insatser. Ett volontäruppdrag kan innebära att man tillsammans med en annan volontär är på jouren under dagtid på veckosluten och gör olika aktiviteter tillsammans med de boende. Man kan fika, kanske leka med barnen eller se en film tillsammans. Ibland tar man en promenad eller gör en utflykt. Om man t.ex. har ett specialintresse kan man dela det med de boende efter deras förutsättningar. Ett annat uppdrag kan vara att man blir inringd på kort varsel för att vara på jouren under kvällstid  och vid behov även sova över. Man väljer själv hur mycket man vill engagera sig.

Styrelsen, personalen och volontärerna träffas regelbundet för att stämma av de aktuella behoven samt uppdateras i kvinnofridsfrågor.Volontärerna har möjlighet att etablera djupare kontakter med de boende och även träffas och umgås med dem efter att de flyttat ut.

Om du är intresserad av att bli volontär är du välkommen att skicka ett mejl till info(snabel-a)kvinnojourgoteborg.se. Skriv namn och telefonnummer samt berätta lite om dig själv, vi kontaktar dig så snart vi hinner.

Vill du skänka?

Tack vare generösa gåvor kan vi ibland erbjuda kvinnorna och barnen på jouren det lilla extra som gör att de kan känna sig lite speciella trots omständigheterna.

Vill du bidra med en gåva i pengar?  Postgironummer 57 96 70-1 Kvinnojouren i Göteborg

Notera om du inte vill bli omnämnd med namn på hemsidan.  Tack på förhand! 2015-04-25 11.22.50

Bli medlem

Vill du vara medlem och stötta vår förening? Skriv ett mejl med ditt namn, adress och telefonnummer så hör vi av oss.

Årsavgiften är 20:- och sätts in på postgiro 57 96 70-1  Kvinnojouren i Göteborg

Varmt välkommen!